Πέννυ Παναγιωτοπούλου (Πρόεδρος) σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Συνέχισε σπουδές σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Λονδίνο (University of Westminster) από το οποίο πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα. Οι ταινίες της έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και συμμετείχαν σε διεθνή φεστιβάλ. To Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί, Ο μπαμπάς μου άνοιξε το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και απέσπασε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη Α΄ Ανδρικού Ρόλου, ενώ η πρόσφατη ταινία της September (υποψήφια για έξι κρατικά βραβεία), κέρδισε το βραβείο της Ακαδημίας στην κατηγορία της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας και συνεχίζει την φεστιβαλική της πορεία με συμμετοχές και διακρίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ. Δίδαξε σκηνοθεσία στο τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (2004-2007), ενώ από το 1994 εργάζεται ως παραγωγός και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση.

Δημήτρης Μπούρας (κριτικός κινηματογράφου)

O Δημήτρης Μπούρας είναι κριτικός κινηματογράφου. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Καθημερινή από το 2003.

Κόρα Καρβούνη (ηθοποιός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2002). Έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα διεθνούς ρεπερτορίου και αρχαίου δράματος στο Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με Έλληνες και διεθνείς σκηνοθέτες. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τις ερμηνείες της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Γιώργος Μιχελής (διευθυντής φωτογραφίας) GSC

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε διεύθυνση φωτογραφίας στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Από το 1994 εργάζεται ως διευθυντής φωτογραφίας σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά και video clips.  Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων τις σειρές Κόκκινος κύκλος (2005), Λούφα και παραλλαγή (2007-2008), Εργαζόμενη γυναίκα (2009-2010), τη σειρά ντοκιμαντέρ Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους (2012-2013) και τις ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες Αυστηρώς κατάλληλο (2008), Χορεύοντας στον πάγο (2009), September (2013) και Έτερος Εγώ (2015), καθώς και τη νέα διεθνή συμπαραγωγή Blessed Benefit (2015).

Κάλλια Παπαδάκη (συγγραφέας-σεναριογράφος)

Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1978 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Bard College και το Πανεπιστήμιο Brandeis. Η συλλογή διηγημάτων της Ο ήχος του ακάλυπτου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις, απέσπασε, το 2010, το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω. Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί επίσης η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο λεβάντα στο δεκέμβρη, και το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Δενδρίτες. Διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες συλλογές, και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Νέα Εστία και Ποιητική. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίων ταινιών μεγάλου μήκους. Το πρώτο της σενάριο ήταν για την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου September.

Δήμος Περιστερίου

Πόλη του Κόσμου
Πόλη του Πολιτισμού

Χορηγοί Επικοινωνίας

 
 
 
 
 
 

Contact Us

Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου

Copyright © 2016 Δήμος Περιστερίου