Όροι Συμμετοχής


1.    Οι ταινίες που συμμετέχουν στο 1ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Περιστερίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί από το 2010 και έπειτα.

2.    Η περίοδος υποβολής συμμετοχών είναι από 10 Φεβρουαρίου έως και 17 Απριλίου 2016. Οι Αιτήσεις Συμμετοχής υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας του ιστότοπου www.peristerifilmfest.gr.

3.    Σε περίπτωση που η ταινία επιλεγεί, ο σκηνοθέτης ενημερώνεται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, στο οποίο θα περιλαμβάνεται με link η Τελική Φόρμα Συμμετοχής. Εντός πέντε ημερών υποχρεούται να αποστείλει την ταινία (συν τρέιλερ, εάν υπάρχει) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να συμπληρώσει την Τελική Φόρμα Συμμετοχής. Το φορμά για την προβολή των ταινιών που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ πρέπει να είναι αποκλειστικά .mp4 ή .mov (HD 1920x1080).

4.    Η συμμετοχή των ταινιών σε προγενέστερο/παράλληλο Φεστιβάλ ή η προηγούμενη οποιασδήποτε μορφής δημόσια προβολή τους δεν αντίκειται στη συμμετοχή τους στο παρόν Φεστιβάλ.

5.    Κάθε σκηνοθέτης μπορεί στείλει στο Φεστιβάλ μέχρι δύο ταινίες, συμπληρώνοντας ισάριθμες Αιτήσεις Συμμετοχής. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα ωστόσο μπορεί να συμμετάσχει μόνο μία ταινία από κάθε δημιουργό.

6.    Οι κατηγορίες ταινιών που γίνονται δεκτές στο Φεστιβάλ είναι: μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation.

7.    Η ταινία μπορεί να είναι ελληνική ή ξένη παραγωγή, Έλληνα ή μη σκηνοθέτη. Απαραίτητη προϋπόθεση, η ομιλούσα γλώσσα του έργου να είναι η Ελληνική ή η ταινία να διαθέτει ελληνικούς υποτίτλους.

8.    Η διάρκεια κάθε ταινίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά.

9.    Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να προβάλλει σύντομα αποσπάσματα των ταινιών στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο, για λόγους προώθησης και προβολής.

10.  Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να κοινοποιεί διαδικτυακά τρέιλερ των ταινιών που έχει λάβει.

11.  Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα της δημοσίευσης των στοιχείων των ταινιών, όχι όμως και των προσωπικών στοιχείων του σκηνοθέτη (τηλέφωνο – ηλεκτρονική διεύθυνση).

12.  Τα υλικά των ταινιών που αποστέλλονται στο Φεστιβάλ προορίζονται αποκλειστικά για τις ανάγκες τις διοργάνωσης και δεν παραχωρούνται σε τρίτους.

Η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Δήμου Περιστερίου σημαίνει αυτομάτως την ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων Συμμετοχής. Συγχρόνως, αποτελεί υπεύθυνη δήλωση για την αλήθεια και την ακρίβεια όλων των υποβληθέντων στοιχείων.

Πιστοποιεί επίσης ότι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου συναινεί στην δημόσια προβολή της ταινίας και αποδέχεται τους Όρους Συμμετοχής. Το Φεστιβάλ ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση υποβολής αίτησης συμμετοχής χωρίς την συγκατάθεση του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου.

Αρμόδιος για την επίλυση κάθε ζητήματος σχετικού με τη λειτουργία και διεξαγωγή του Φεστιβάλ είναι ο Υπεύθυνος Συντονισμού του Φεστιβάλ.

Για οποιαδήποτε διαφορά προκύψει, αρμόδια ορίζονται τα καθ’ ύλην αρμόδια Δικαστήρια.

Δήμος Περιστερίου

Πόλη του Κόσμου
Πόλη του Πολιτισμού

Χορηγοί Επικοινωνίας

 
 
 
 
 
 

Contact Us

Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου

Copyright © 2016 Δήμος Περιστερίου