Πιγκουίνοι

“... οι πιγκουίνοι όταν βλέπουνε τους πάγους γύρω τους να λιώνουνε και δεν ξέρουν από πού να πιαστούν και πώς να γλυτώσουν από την τρέλα την πολλή κι από το φόβο που 'χουν ορμάνε να φάει ο ένας τον άλλον ...”.

Ένας πατέρας κοντά στη σύνταξη με τους δύο γιούς τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να διαχειριστούν την καθημερινότητα , που δημιουργεί η δεινή οικονομική τους κατάσταση. Ο καθένας τους αντιδρά με τον δικό του τρόπο σε αυτή την κατάσταση. Συγκρούονται μεταξύ τους και ο καθένας με τον εαυτό του προσπαθώντας να κρατήσουν την συνοχή και να καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα.

Έτος Παραγωγής: 2012

Διάρκεια: 13'

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζάχος

Σενάριο: Δημήτρης Ζάχος, 

βασισμένο στο διήγημα του Χρήστου Οικονόμου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός

Ηθοποιοί:

  • Θανάσης Νάκος
  • Γιάννης Καραμφίλης
  • Κίμων Κουρής
  • Στάθης Μαυρόπουλος

Ηχοληψία: Ορέστης Πατσινακίδης

Σχεδιασμός/Μίξη Ήχου: Θανάσης Καφετζής

Μοντάζ: Σμαρώ Παπαευαγγέλου

Πρωτότυπη Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Δανάη Ελευσινιώτη, Μαριάνθη Βεζερτζή

Κοστούμια: Δανάη Ελευσινιώτη

Μακιγιάζ: Χρύσα Λιάπη

Οπτικά/Ειδικά εφέ: -

 

Σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική και εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 2004 έως το 2014, υλοποιώντας καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχέση με το Θέατρο και τον Κινηματογράφο.

Ταυτόχρονα σπούδασε στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. απ' όπου αποφοίτησε το 2012, με κατεύθυνση τη σκηνοθεσία. Η ταινία “Πιγκουίνοι” (Επιβλέπων καθηγητής: Π. Χούρσογλου) αποτέλεσε τη διπλωματική του εργασία και αφορά στη διασκευή διηγήματος του βραβευμένου με κρατικό βραβείο Χρήστου Οικονόμου (Κάτι θα γίνει, θα δεις, Εκδ. Πόλις). Το καλοκαίρι του 2012 επιλέχτηκε και συμμετείχε στο πρόγραμμα “Καλοκαίρι στην Αθήνα” του 2ου θερινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σκηνοθετώντας την ταινία “Επιχείρηση: Ξένιος Ζευς” σε παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Έχει σπουδάσει υποκριτική στο εργαστήρι υποκριτικής της θεατρικής ομάδας Ούγκα Κλάρα και έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραγωγές ως ηθοποιός ή αναπτύσσοντας τις οπτικοακουστικές προβολές τους.

Από το 2013 συνεργάζεται με την ομάδα Εν Δυνάμει συμμετέχοντας στην ταινία "Το κορίτσι που πέρασε τον ουρανό για να σε βρει" (Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Ντάουν-Μάρτιος 2013) και στις παραστάσεις "Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πως να ντύσετε έναν ελέφαντα" (2014) και "Το Άλλο σπίτι" (2016) σκηνοθετώντας τις βιντεοπροβολές της παράστασης και το συνοδευτικό οπτικοακουστικό υλικό.

 

Δήμος Περιστερίου

Πόλη του Κόσμου
Πόλη του Πολιτισμού

Χορηγοί Επικοινωνίας

 
 
 
 
 
 

Contact Us

Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου

Copyright © 2016 Δήμος Περιστερίου